Diabetes en voeten

 

De voeten van diabetespatiënten zijn vaak extra kwetsbaar omdat:

  • De bloedsomloop in de benen en voeten kan verminderen,

  • Het gevoel in de voeten kan verminderen of uitvallen,

  • De voeten kunnen van stand veranderen.

Hierdoor is een speciale behandeling geboden.

Wanneer gaat de diabetespatiënt naar de pedicure?
Tegenwoordig worden bijna alle diabetespatiënten door een praktijkondersteuner of huisarts doorverezen naar een medisch pedicure of pedicure met de aantekening diabetische voetverzorging. Wanneer de risico's voor de patiënt groter zijn, wordt meestal eerst doorverwezen naar een podotherapeut. Deze is eindverantwoordelijke en kan beoordelen of de patiënt voor behandeling bij een gespecialiseerde pedicure terecht kan.

Ook wanneer er (nog) geen voetklachten zijn, is het raadzaam toch enkele malen per jaar voor een controlebehandeling naar een pedicure te gaan. Het voorkomen van voetproblemen is namelijk één van de belangrijkste taken van de (medisch) pedicure.

Experimenteer niet zelf, maar laat uw voeten door mij verzorgen!
Hiervoor volgde ik, met goed gevolg, de opleiding “aantekening diabetische voetverzorging”. Deze opleiding heeft mij een uitgebreide kennis verschaft over huidverzorgingsmiddelen en de juiste schoenkeuze. Door deze kennis kan ik u een passend advies bieden, of u doorverwijzen naar de huisarts, specialist of podotherapeut.

De prijs voor een diabetische voetbehandeling bedraagt € 29,50.

* Sinds 1 juli 2019 werk ik niet meer voor de zorgverzekeraar. Dit betekent dat ik de kosten voor uw diabetische voetbehandeling niet rechtstreeks kan declareren. In sommige gevallen zal de zorgverzekeraar uw kosten vergoeden. Vraag dit na bij uw verzekering.
 

 

© 2015 Made by Sacha

www.madebysacha.com

Contact voor meer informatie

  • Facebook App Icon

Gezondheidscentrum
Molenakker / De BASIS
Noordkade 2
6003 ND WEERT

tel. 06 - 40 60 41 06